AnslagstavlaAktiviteter under hösten/vintern- den 5/11 kl 13.00

Ordnar kulturgruppen i byalaget ett högst bokstavligt Boksläpp – av Röddingeboken. Boken kommer då inför oss bybor och tillresta att släppas ner från brandstationens torn. Som en del av er vet har Bengt-Göran och Reet Hansson och Alice Bindby under flera år lagt ner mycket tid och engagemang i att forska fram, sammanställa och förmedla historien om husen i byn och människorna som levde i dem. Många i byn har varit delaktiga, en del har lämnat material och bilder till författarna. Vi är många som är tacksamma och glada för det otroligt fina arbete som Bengt-Göran, Reet och Alice har gjort! Stort tack!


Vi uppmannar alla som har möjlighet att delta i boksläppet! Om ni har förhinder finns det möjlighet att efter boksläppet köpa boken -Köp av bok kan göras via Alice Bindby

Ring 0733949478.

Pris för boken är 250:- (ev porto och emballage kan tillkomma)


- 18/11 kl 18 - LRF

genomför Vinprovning med middag i Röddinge skola. Det blir en smakfull middag med vin för det facila priset av 450 kr. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller!

Anmälan til Benny Nilsson 073-316 17 35 senast den 11 november.- 27/11 kl. 18 - Julgranständning

Denna kväll kommer vi i gammal god Röddingetradition att gemensamt Tända julgranen vid gamla smedjan i anslutning till stora korset i byn.

Välkomna till mingel, glöggoch pepparkakor! Ett bra tillfälle att lära känna varandra!- 7/12 kl. 18 - Barnens Julfest (Röddinge skola)

Välkommen till årets Julfest I Röddinge skola

Nu är det snart jul igen, men först är det dags att klä granen och äta lite gott tillsammans!


Ta med egen dryck och kaffe.


Byalaget bjuder på pepparkakor.


Landgång med julens alla läckerheter serveras från Tryde 1303


Barnen äter klyftpotatis och prinskorv


Pris per vuxen 140:- och per barn 40:-


Anmälan* senast den 26/11 till Mariella via sms 070 365 06 12


*I anmälan: Ange antal vuxna och barn (även icke ätande barn), ange antal jullandgång och ev. specialkost.

BINDANDE ANMÄLAN


Hoppas vi ses!

 


- 9/12 kl. 18 - är det Lucia medJulauktion.

Vi startar med barnens Lucia i Röddinge kyrkaoch fortsätter därefter med Julaktion i Röddinge skola. Det kommer att säljaskaffe och kakor och genomföras en Röddingeauktion enligt gammal god sed. Vi uppmanar alla att börja sortera lämpligt auktionsgods i era förråd ochvindar. :)


Auktionsgods som ni vill skänka kan lämnas till Bengt-Göran och Reet iveckorna före auktionen. Intäkterna från auktionen går som brukligt tillverksamheten i Röddinge byalag. Mer information kommer i veckorna föreauktionen. Vi är många som verkligen har saknat Lucia och Röddingeauktionenunder pandemin och vi är väldigt glada för att detta går att genomföra i år.För er som tidigare har missat detta säger vi bara, gör inte det igen :).


- 11/12 kl. 13-15

blir det Julgransförsäljning vid Röddingebergs gård. Byalaget svarar för försäljningen och fixar, om vädret tillåter, lite värmande kaffe och glögg. Ta helst med egna verktyg, för de som inte har några finns det vissa möjligheter att låna. Det kommer att finnas vägvisning på vägarna in mot byn.


Alla evenemang finns även på vår facebooksida.